100%Hodnocení produktu: 100%
Doporučuje produkt
- Malé nároky na prostor
- Kombinace černé a barevné inkoustové cartridge
- Vzhled
- Vyšší hlučnost
- Na levných fotopapírech jsou při pohledu z boku vidět vytlačené čáry od vodících kladek
- Kvalitní domácí tisk fotografií stále zůstává relativně drahý
Tiskárnu jsem koupil na raab.cz. Je provedena v matně černém plastu, lesklé je jen víko, které po odklopení slouží jako zásobník papíru. Dobře definované vkládání papíru je vyřešeno šikovně, posunutím jedné ze dvou zarážek se posune i druhá. Jsou na nich hmatové značky pro určení maximálního počtu papírů. Líbí se mi, že vstup papíru je nahoře vzadu a výstup dole vepředu, takže výtisky se skládají na sebe přímo na stůl. Oboustranný tisk je možný ručním otočením papíru, tiskárna zobrazí postup, jak listy správně otočit. Pokud vyberete např. tisk brožury (4 stránky na 1 list A4), tiskárna už stránky sama poskládá v příslušném pořadí (tzn., že na líci 1. listu je 1. a poslední stránka, na rubu 2. a předposlední stránka atd.
Pro různé typy tiskových úloh si lze vytvořit konfigurace nastavení nebo použít přednastavené. Zaškrtnete-li volbu Náhled, zobrazí se vám před tiskem zmenšenina toho, jak bude výtisk vypadat. Jste-li spokojeni, spustíte tisk. Na kartě Údržba se nachází řada postupů, jak řešit případné problémy a také nastavení automatického zapnutí a vypnutí tiskárny po určené době nečinnosti.
Provedl jsem i "kalibraci" zobrazení monitoru - podle vytištěné fotografie jsem přibližně nastavil jeden z profilů grafické karty, který nyní používám při editaci.
Z fotopapírů, které jsem zatím zkoušel, se mi líbí ABEL Michelangelo Premium Glossy A4 260 g/m² za cca 12 Kč/kus (A6 vyjde přibližně na 4 Kč). Čistě subjektivně: barevné podání je záležitostí nastavení typu média.
Nejpodobnější předloze na displeji je výtisk při nastavení "Další fotopapír", i když nepatrně ujíždí do fialova. Naopak, při nastavení nejdražšího papíru Platinum je zde patrný nádech do žlutozelena, ale zase mi takto zhotovená fotka přijde nejlépe prokreslená a kontrastní, až "diapozitivní"(pořád jsme na Michelangelu...), černá je ještě černější :-D, obrázky jsou vysoce lesklé zcela beze stop vodících kladek.
Verbatim 200 g/m² A6, cca 1 Kč/ks má menší odolnost a při pohledu z boku jsou vidět čáry od vodících kladek... (Nicméně, pokud to člověk neví a nezkoumá, všimne si jich jen náhodou). Samozřejmě by mě zajímaly i originální papíry Canon, ale dělá to na mě trochu dojem, že když má nastaven dražší papír, tiskárna se i víc snaží... (Já vím, kvalitnější vybělenější tvrdší fotopapír umožňuje lepší nasycení a kontrast a tak podobně, já vím, já vím)
Pro úpravu fotek před tiskem mám zapnuté volby Vivid Photo, Image Optimizer, Photo Optimizer Pro a Snížení šumu Normal a samozřejmě kvalitu Vysokou. Pokud mám více času, upravím úrovně v editoru GIMP (výřez dělám vždy), pak ale vypnu funkci Vivid Photo.
Přesah bezokrajového tisku lze nastavit ve čtyřech stupních.
Ze zkušeností s mou předchozí tiskárnou HP vřele doporučuji originální firemní tonery, žádné náhražky, zejména ne stříkačky!! A to i přesto, že z kazet dodaných s tiskárnou se ta barevná vyčerpala poměrně rychle. Zřejmě jsou naplněny jen zčásti. Soudím tak z ceny tiskárny a cen inkoustových kazet Canon. Ukazatele hladiny inkoustu by mohly být přesnější. Inkoust se jinak jeví kvalitní a odolný.
Tiskárna při patřičné obsluze poskytuje až překvapivě dobré výsledky a když nic jiného, člověk si může našetřit a těšit se na něco lepšího a mezitím si občas třeba pro radost něco natisknout na Pixmě iP2700.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (27)
- Ne