Poradna Tiskárny


Autor: | Vloženo: 28.03.2018 000 13:33 | Témata: Poradna Tiskárny

Jakou tiskárnu pro občasný domácí tisk?

Dobrý den, měla bych dotaz. Hledám tiskárnu k občasnému tisku (max. tak 5 - 10 stran za měsíc a někdy ani to ne). Měla jsem pár inkoustových tiskáren, ale tato frekvence tisku způsobuje rychlé vyschnutí náplní. Teď mám asi dva roky tiskárnu HP Deskjet 1510. (Před HP jsem měla tiskárnu Canon MP 150, která mi vydržela téměř 10 let. Jenže to jsem ještě chodila do školy a tiskla desítky stran týdně...) A když mi asi po měsíci od zakoupení přestala tisknout, myslela jsem, že bude chyba v tiskárně. Poslala jsem ji na reklamaci, ze které mi ji vrátili s tím, že je v ní vyschlá barva. Koupila jsem tedy nové náplně, jak černou, tak barevnou a do měsíce se situace opakovala. Od té doby používám tiskárnu jen ke skenování a řeším kopírování a tisk v copycentru. Jenže přece jen bych potřebovala mít tiskárnu doma, když potřebuji něco vytisknout akutně a ihned. A mohla se spolehnout na to, že když už potřebuji tisknout, nemusím jít napřed koupit novou náplň.
Přemýšlím proto, jestli by nebylo lepší pořídit laserovou tiskárnu, ale nemám s ní žádnou zkušenost!
Proto se ptám, existuje nějaká inkoustová tiskárna, kterou bych nemusela po měsíci používání vyhodit, protože ji vyschne barva nebo se zanese tisková hlava, kterou musím vyměnit, což se finančně rovná nové tiskárně? Nebo mám vyzkoušet laserovou tiskárnu, u které nevím, jestli nehrozí nějaké jiné riziko, pokud budu tisknout takhle málo?
Pokud se rozhodnu pro laser, potřebovala bych nějakou multifunkční se skenerem a kopírkou, černobílá postačí a v nějaké rozumné cenové kategorii (tak do max. 4000,-) Ideálně nějakých menších rozměrů...
Děkuji za odpověď, s přáním hezkého dne, Lucie M.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.